Ravioli plněné lilky a ricottou
45 min.
Ingredience
- Na marinádu
- Na náplň a na omáčku
- 250gramůSýr Ricotta
- 8lžicSýr Parmezán
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 200gramůRajčata Cherry
- 500gramůLilek
- 5gramůSůl
- 3gramyBazalka
- 1stroužekČesnek
- 5gramůPepř černý mletý
- Na těsto
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
35 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na kostičky nakrájené lilky osmažíme na pánvi se 2 lžícemi oleje a 1 stroužkem česneku. Necháme je trošku vychladnout, přidáme k nim ricottu, 5 lžic nastrouhaného parmezánu, sůl, pepř a bazalku nakrájenou na tenké proužky. Bylinky na marinádu omyjeme, otrháme, dáme do misky a zalijeme teplým olejem. Necháme 30 minut marinovat.
- 2Z těsta vyválíme plát, nakrájíme na čtverečky a naplníme je lilkovou směsí.
- 3Rajčata spaříme, oloupeme a překrojíme na polovinu. Osmažíme na pánvi s přefiltrovaným bylinkovým olejem. Ravioli uvaříme v osolené vodě, scedíme je a ochutíme ještě teplými rajčaty, bylinkami z marinády a parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.