Ravioli s krabím masem
80 min.
Ingredience
- Omáčka
- 1lžičkaOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusPaprika červená
- 1lžičkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVejce slepičí
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej olivový
- 100mililitrůVoda pitná
- 230gramůKrevety tygří - loupané
- 230gramůKrabí tyčinky
- 1lžíceKerblík
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusLimetka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 4lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
20 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek a do něj klepneme vejce, žloutek, olej a takové množství vody, aby těsto bylo tuhé. Hněteme 5 minut, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do ledničky.
- 2V misce smícháme krabí maso, krevety, limetovou kůru, bylinky, sůl a pepř.
- 3Pod silně předehřátým grilem pečeme 3-4 minuty z každé strany papriku potřenou olivovým olejem tak, aby dužina změkla a slupka téměř zčernala. Papriku dáme vychladnout do plastového sáčku, potom ji zbavíme slupky a dužinu rozmixujeme. Přidáme máslo, limetovou šťávu, sůl, pepř a dále mixujeme, dokud nevznikne hladká kaše.
- 4Těsto vyndáme z ledničky, rozdělíme na 8 kousků a strojkem na těstoviny z nich postupně vyválíme co nejtenčí proužky. Na každý proužek rozložíme v 2,5 cm odstupech náplň s krabím masem, kolem náplně mírně potřeme vodou a přiložíme druhý proužek těsta.
- 5Mezi kopečky náplně k sobě těsto přitiskneme a rádélkem vykrájíme ravioli. Hotové ravioli pokládáme na pomoučený ubrousek, potom dáme na 3-4 minuty vařit do mírně osolené vody. Vařené ravioli důkladně scedíme, ihned promícháme s omáčkou z červené papriky a servírujeme horké, ozdobené klínky limety, kousky pažitky a petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.