Ravioli s krabím masem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
20 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek a do něj klepneme vejce, žloutek, olej a takové množství vody, aby těsto bylo tuhé. Hněteme 5 minut, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do ledničky.
  • 2
    V misce smícháme krabí maso, krevety, limetovou kůru, bylinky, sůl a pepř.
  • 3
    Pod silně předehřátým grilem pečeme 3-4 minuty z každé strany papriku potřenou olivovým olejem tak, aby dužina změkla a slupka téměř zčernala. Papriku dáme vychladnout do plastového sáčku, potom ji zbavíme slupky a dužinu rozmixujeme. Přidáme máslo, limetovou šťávu, sůl, pepř a dále mixujeme, dokud nevznikne hladká kaše.
  • 4
    Těsto vyndáme z ledničky, rozdělíme na 8 kousků a strojkem na těstoviny z nich postupně vyválíme co nejtenčí proužky. Na každý proužek rozložíme v 2,5 cm odstupech náplň s krabím masem, kolem náplně mírně potřeme vodou a přiložíme druhý proužek těsta.
  • 5
    Mezi kopečky náplně k sobě těsto přitiskneme a rádélkem vykrájíme ravioli. Hotové ravioli pokládáme na pomoučený ubrousek, potom dáme na 3-4 minuty vařit do mírně osolené vody. Vařené ravioli důkladně scedíme, ihned promícháme s omáčkou z červené papriky a servírujeme horké, ozdobené klínky limety, kousky pažitky a petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.