Ravioli s vepřovým a krůtím masem
100 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- hlavní ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1hrstŠalvěj čerstvá
- 45gramůSýr Parmezán
- Nádivka
- 25gramůMáslo čerstvé
- 150gramůVepřové maso mleté
- 115gramůKrůtí maso
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 30mililitrůVíno bílé
- 65gramůSýr Ricotta
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4mililitryVoda pitná
- 45gramůSýr Parmezán
- 1špetkaMuškátový oříšek
- těsto na vaječné těstoviny
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
31 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
1 g
Cukr
592 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si nádivku. V pánvi necháme vzpěnit máslo, vložíme mleté vepřové a krůtí maso spolu s čerstvou šalvějí a rozmarýnem. Smažíme 5 minut. Maso se snažíme oddělit na co nejmenší kousky. Dochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme.
- 2Podlijeme vínem a znovu promícháme. Vaříme 2 minuty, až se tekutina mírně vyvaří. Dusíme 20 minut. Občas zamícháme. Poté vložíme masovou směs do mísy a necháme vychladnout.
- 3K masu přimícháme ricottu, nastrouhaný parmezán, vejce a dle chuti nastrouhaný muškátový oříšek. Vše promícháme.
- 4Zatímco se náplň dusí, smícháme mouku, sůl a vejce a důkladně propracujeme. Vyválíme si 50 cm dlouhý plát těsta.
- 5Vytvoříme podél jednoho dlouhého okraje těsta v pravidelných rozestupech 11 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku.
- 6Těsto kolem nádivky obalíme tak, abychom vytlačili veškerý vzduch.
- 7Pomocí zvlněného krájecího kolečka vyřízneme malé čtverečky naplněné nádivkou. Lehce poprášíme moukou.
- 8Ravioli rozložíme v jedné vrstvě na pomoučněnou utěrku a zatímco postup opakujeme se zbývajícím těstem, necháme již hotové ravioli oschnout. Celkem bychom měli získat 90 ks raviol.
- 9Těstoviny vaříme v osolené vodě 5 minut.
- 10Zatímco se ravioli vaří, necháme vzpěnit máslo, nasypeme lístky čerstvé šalvěje a za stálého míchání smažíme na prudkém ohni, až listy v másle pění.
- 11Hotové ravioli slijeme, polovinu vložíme do mísy. Posypeme polovinou nastrouhaného parmezánu a přelijeme polovinou šalvějového másla. Postup opakujeme s druhou polovinou těstovin. Ihned podáváme ozdobené několika lístky šalvěje. K dochucení nabídneme nastrouhaný parmezán v misce zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.