Ravioli z Orientu
90 min.
Ingredience
- Náplň
- 1lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaHřebíček mletý
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 2lžičkyCitronová kůra
- 2lžičkyKopr čerstvý
- 30gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- Omáčka
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 500mililitrůJogurt bílý
- 4stroužkyČesnek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- Těsto
- 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMouka pšeničná celozrnná
- 125mililitrůVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMáta
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
33 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Náplň: Najemno nakrájenou cibuli, chilli papričku a koření smažíme na oleji asi 5 minut, až cibule zezlátne. Přidáme mleté maso a smažíme je při vysoké teplotě dohněda, průběžně promícháváme. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Odstavíme, vmícháme citronovou kůru a bylinky. Hotovou náplň necháme vychladnout.
- 2Omáčka: Kuřecí vývar přivedeme k varu a zredukujeme na polovinu. Odstavíme a všleháme jogurt a česnek. Osolíme a opepříme podle chuti.
- 3Těsto na ravioli zpracujeme v hnětači z obou druhů mouky, vody, vejce a žloutku. Vyklopíme je na mírně pomoučený vál. Pokud se lepí, přidáme trochu mouky. Těsto rozdělíme na 4 díly. Na strojku na přípravu těstovin nastavíme co největší vzdálenost válečků, válečky poprášíme moukou, těsto necháme projít mezi válečky a přeložíme je na třetinu (šířka zůstane stejná).
- 4Těsto opět necháme projít mezi válečky a postup opakujeme nejméně desetkrát s tím, že těsto vždy o 90 stupňů pootočíme. Podle potřeby těsto i válečky občas poprášíme moukou. Potom vzdálenost válečků postupně o 1 stupeň zmenšujeme, až je placka silná 1 mm. Přikryjeme ji utěrkou a postup opakujeme se zbývajícími třemi díly těsta. Těsto můžeme vyválet také ručně.
- 5Z placek nakrájíme čtverce o stranách 12 cm. Do středu každého z nich dáme lžíci náplně, okraje mírně potřeme vodou, čtverec přehneme na trojúhelník. Okraje přitiskneme k sobě. Ravioli přeneseme na mírně pomoučený plech a zakryjeme je utěrkou, dokud nezpracujeme všechny placky.
- 6Ravioli postupně vaříme ve slané vodě al dente (asi 3 minuty). Vyndáme je, necháme okapat, obalíme omáčkou a ozdobíme mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.