Ravioly se žampiony

65 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme mouku, nytvoříme hromádku, uprostřed uděláme důlek. Do důlku přidáme 4 vejce a lžičku soli, přilijeme 1 - 2 lžíce vody, vše smícháme tak, aby vzniklo hladké těsto. Pokud je příliš tuhé, vmícháme vodu, v opačném případě přidáme mouku. Ručním mixérem mixujeme těsto přibližně 5 minut, dokud není pevné a nelepí se. Hotové těsto zabalíme do potravinové folie a necháme v ledničce odpočinout 30 minut.
  • 2
    Žampiony očistíme, nakrájíme nadrobno. Stroužek česneku a cibuli oloupeme a též pokrájíme na jemno. Tymián a petrželku omyjeme a osušíme, jemně nasekáme. Na pánvi rozpálíme 20g másla, přidáme polovinu žampionů, které poté 3 minuty smažíme. Přidáme česnek a cibuli, vše smažíme další 2 - 3 minuty. Žampiony s česnekem a cibulí podlijeme 50 ml bílého vína, přidáme polovinu nasekaných bylinek a necháme 3 minuty povařit. Dochutíme solí a pepřem, odstavíme z plotny, necháme vychladnout. Celý postup opakujeme i s druhou polovinou přísad. Z odloženého vejce oddělíme žloutek od bílku. Vychladlou houbovou směs smícháme se žloutkem, ricottou a 20 g Parmezánu, který jsme na jemno nastrouhali.
  • 3
    Na pomoučněném válu vyválíme z těsta 2 pláty silné 2 - 3 mm. Vyválené těsto podélně překrojíme na 4 pruhy, široké 10 cm. Dva pruhy těsta potřeme houbovou směsí. Lžící rozdělíme směs na těstu v rozestupech 3 - 4 cm. Z každé strany náplně necháme zhruba 1 cm volný. Bílek vidličkou rozšleháme se 2 lžícemi vody, pomocí mašlovačky jím potřeme volné plochy těsta. Zbylé dva pruhy těsta položíme na pruhy se směsí, zlehka je přitlačíme a podél naplněných míst pomocí ozubeného kolečka nebo vykrajovátka vykrajujeme ravioli.
  • 4
    Takto připravené je vaříme 6 - 8 minut v osolené vodě. Hotové ravioli scedíme a propláchneme studenou vodu.
  • 5
    Rajčata oloupeme, nahrubo pokrájíme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém krátce osmažíme ravioli, poté k nim přidáme pokrájená rajčata a smažíme ještě minutu. Dochutíme solí a pepřem. Hotové ravioli s rajčaty upravíme na talíře, každou porci posypeme zbytkem Parmezánu, zdobíme pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.