Raviotoni s omáčkou z oliv
70 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůKapary
- 1kusBrambory rané
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůMouka žitná celozrnná
- 15gramůSůl
- 150gramůJeseter ruský
- 1kusPomeranče
- 100mililitrůVíno bílé
- 4kusyRajčata
- 40gramůOlivy černé
- 10gramůPetržel - nať
- 5gramůBazalka
- 100gramůJeseter ve vlastní šťávě
- 5gramůPepř černý mletý
- 5lžicVoda pitná
- 180mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
893 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
57 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, vajec a trochy vody připravíme těsto a necháme odpočinout. Na rozpáleném oleji osmažíme stroužek česneku, vložíme pokrájené maso z jesetera a podlijeme vínem. Vaříme 5 minut, maso rozmixujeme se smetanou, uvařenou bramborou, kapary a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Na plech nasypeme hrubou sůl, dáme na ni plátek z jesetera a osolíme, v předehřáté troubě na 190 °C pečeme 25 minut.
- 2Olej s jemně nakrájeným česnekem a petrželkou rozehřejeme, přidáme na kostičky pokrájená rajčata a olivy. Plátky vyndáme z trouby, odstraníme kůrku ze soli, nakrájíme na sousta, vložíme do omáčky a dochutíme.
- 3Z poloviny těsta vyválíme nepříliš tenký plát, poklademe kopečky náplně a položíme další plát těsta. Kulatým vykrajovátkem s obloučky utvoříme ravioloni a vaříme 3 minuty v osolené vodě s troškou oleje.
- 4Scedíme, krátce povaříme na pánvi s omáčkou, ozdobíme bazalkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.