Řecká musaka s bramborami a lilky
80 min.
Ingredience
- 500gramůMaso mleté - mix
- 400gramůBrambory
- 2kusyLilek
- 1kusCibule
- 5stroužkůČesnek
- 3kusyCeler řapíkatý
- 60gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 200mililitrůVíno červené
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 500mililitrůBešamel
- 4kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
51 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a celer nakrájíme najemno, česnek nasekáme na plátky. V hrnci připravenou zeleninu orestujeme na oleji, přidáme mleté maso a dále restujeme. Přidáme 2 bobkové listy, protlak, podlijeme červeným vínem a necháme alkohol vyvařit. Potom přilijeme vývar. Dusíme doměkka, podle chuti osolíme a opepříme. Lilky nakrájíme na plátky a z obou stran restujeme. Osolíme, opepříme a posypeme skořicí. Bešamel okořeníme 2 bobkovými listy. Oloupané brambory nakrájíme na plátky.
- 2Část brambor urovnáme na dno zapékací mísy a zalijeme trochou bešamelu. Poté do mísy rozprostřeme vrstvu masovo-zeleninového ragú a poklademe lilkem. Postup opakujeme do spotřebování všech surovin. Zakončíme masem a bešamelem.
- 3Musaku pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 40 až 45 minut
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.