Řecká musaka s lilky
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyLilek
- 1špetkaSůl
- 125mililitrůOlej olivový
- 400gramůJehněčí maso mleté
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceVíno bílé
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžičkyMáta
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůMléko polotučné
- 75gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
78 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Lilky očistíme a nakrájíme na plátky. Posypeme solí a necháme 1 hodinu odležet. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a obojí na něm osmahneme. Přidáme mleté maso a smažíme, dokud se maso nezačne drobit a opepříme.
- 2Rajčata přidáme k masu a vše podlijeme bílým vínem, přidáme rajčatový protlak, skořici a dochutíme bylinkami. Pánev stáhneme ze sporáku.
- 3Plátky lilku utřeme dosucha a na pánvi je z obou stran osmažíme. Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia. Zapékací misku vymastíme a střídavě ji plníme lilky a směsí z mletého masa. Navrch rozložíme lilky. Z másla, mouky a mléka připravíme bešamelovou omáčku, dochutíme a nákyp jí přelijeme. Posypeme sýrem a zapékáme v troubě 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.