Řecká musaka s lilky

80 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
78 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky očistíme a nakrájíme na plátky. Posypeme solí a necháme 1 hodinu odležet. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a obojí na něm osmahneme. Přidáme mleté maso a smažíme, dokud se maso nezačne drobit a opepříme.
  • 2
    Rajčata přidáme k masu a vše podlijeme bílým vínem, přidáme rajčatový protlak, skořici a dochutíme bylinkami. Pánev stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Plátky lilku utřeme dosucha a na pánvi je z obou stran osmažíme. Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia. Zapékací misku vymastíme a střídavě ji plníme lilky a směsí z mletého masa. Navrch rozložíme lilky. Z másla, mouky a mléka připravíme bešamelovou omáčku, dochutíme a nákyp jí přelijeme. Posypeme sýrem a zapékáme v troubě 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.