Řecká polévka s citrónem
60 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso mleté
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 50gramůPetržel - nať
- 60gramůRýže loupaná
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyCitrony
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme, vložíme do misky. Přidáme mleté maso, vsypeme rýži, nasekanou petrželovou nať, jedno vejce, mouku, osolíme a rukou vypracujeme husté těsto. Z těsta lžící nabíráme malé množství a tvarujeme kuličky.
- 2Do hrnce vlijeme vývar, přivedeme k varu, přidáme připravené kuličky. Hrnec přiklopíme poklicí, na mírném ohni vaříme přibližně 40 minut.
- 3Vejce rozklepneme do malé misky, dobře rozšleháme, přidáme vymačkanou citronovou šťávu, ještě vyšleháme a vlijeme do polévky, kterou podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme citrónovou šťávou. Vložíme máslo, zahřejeme a stáhneme z ohně.
- 4Hotovou polévku necháme chvilku pod poklicí, potom rozdělujeme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.