Řecká polévka s citrónem

60 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme, vložíme do misky. Přidáme mleté maso, vsypeme rýži, nasekanou petrželovou nať, jedno vejce, mouku, osolíme a rukou vypracujeme husté těsto. Z těsta lžící nabíráme malé množství a tvarujeme kuličky.
  • 2
    Do hrnce vlijeme vývar, přivedeme k varu, přidáme připravené kuličky. Hrnec přiklopíme poklicí, na mírném ohni vaříme přibližně 40 minut.
  • 3
    Vejce rozklepneme do malé misky, dobře rozšleháme, přidáme vymačkanou citronovou šťávu, ještě vyšleháme a vlijeme do polévky, kterou podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme citrónovou šťávou. Vložíme máslo, zahřejeme a stáhneme z ohně.
  • 4
    Hotovou polévku necháme chvilku pod poklicí, potom rozdělujeme na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.