Řecké bifteky
100 min.
Ingredience
- 1lžíceBazalka
- 600gramůHovězí maso zadní
- 750gramůRajčata
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1decilitrOlej rostlinný
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
32 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pomleté hovězí maso dáme do mísy, přidáme k němu sůl, pepř, oregano,
- 2olej a vše dobře prohněteme. Maso necháme na chladném místě odležet 1 hodinu.
- 3Připravíme si omáčku:
- 4V hrnci si rozehřejeme olej a na něm orestujeme nakrájený česnek,
- 5přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a krátce osmahneme.
- 6Potom přidáme nadrobno pokrájená, oloupaná rajčata, sůl, cukr, bazalku, vše promícháme a vaříme do zhoustnutí.
- 7Z masa si uděláme karbanátky, které grilujeme na roštu nebo je usmažíme na oleji v pánvi.
- 8Karbanátky podáváme s rajčatovou omáčkou a rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.