Řecké bifteky

100 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
32 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomleté hovězí maso dáme do mísy, přidáme k němu sůl, pepř, oregano,
  • 2
    olej a vše dobře prohněteme. Maso necháme na chladném místě odležet 1 hodinu.
  • 3
    Připravíme si omáčku:
  • 4
    V hrnci si rozehřejeme olej a na něm orestujeme nakrájený česnek,
  • 5
    přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a krátce osmahneme.
  • 6
    Potom přidáme nadrobno pokrájená, oloupaná rajčata, sůl, cukr, bazalku, vše promícháme a vaříme do zhoustnutí.
  • 7
    Z masa si uděláme karbanátky, které grilujeme na roštu nebo je usmažíme na oleji v pánvi.
  • 8
    Karbanátky podáváme s rajčatovou omáčkou a rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.