Řecké masové keftedes
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůVíno červené
- 150mililitrůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 4plátkySýr Eidam cihla 30%
- 1kusČesnek
- 100mililitrůVoda pitná
- 400gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaSkořice mletá
- 2lžíceStrouhanka
- 2kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
38 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Prolisujeme cibuli do mletého masa, okořeníme a osolíme.
- 2Přidáme vajíčko, strouhanku a trochu vody.
- 3Promícháme masovou směs a tvoříme placičky, které obalujeme v mouce. Osmahneme na oleji zprudka a přendáme do pekáče, který jsme vyložili nakrájenými rajčaty na kolečka.
- 4Palici česneku přepůlíme a celou polovinu vložíme do pekáče k masu.
- 5Přidáme drcená rajčata, trochu vína, citronovou šťávu a dáme péct.
- 6Před dopečením rozložíme plátkový sýr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.