Řecký domácí salát s arabským chlebem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
33 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata a okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Hlávkový salát opláchneme studenou vodou a okapané listy natrháme. Olivy vypeckujeme.
  • 2
    V míse smícháme ocet, olivový olej a cukr, dochutíme pepřem a solí, marinádu smícháme v míse se zeleninou a olivami. Salát necháme v chladu odležet.
  • 3
    Česnek oloupeme, nakrájíme ho nadrobno a smícháme s máslem, jemně nasekaným oreganem a polovinou petrželky.
  • 4
    Arabský chléb rozčtvrtíme a příčně ho rozkrojíme. Vnitřek chleba potřeme ochuceným máslem a necháme krátce opékat na grilu.
  • 5
    Do salátu přimícháme nakrájený sýr a zbylou petrželku, rozdělíme ho do misek a podáváme s opečeným chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.