Řecký domácí salát s arabským chlebem
20 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžičkaCukr krupice
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceOcet vinný
- 1kusOkurka salátová
- 3lžíceOlej olivový
- 4lžíceOlivy černé
- 1špetkaOregano sušené
- 200gramůSýr balkánský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
- 3kusyRajčata
- 1kusSalát hlávkový
- 1špetkaSůl
- 2plátkyChléb Pita
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
33 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Rajčata a okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Hlávkový salát opláchneme studenou vodou a okapané listy natrháme. Olivy vypeckujeme.
- 2V míse smícháme ocet, olivový olej a cukr, dochutíme pepřem a solí, marinádu smícháme v míse se zeleninou a olivami. Salát necháme v chladu odležet.
- 3Česnek oloupeme, nakrájíme ho nadrobno a smícháme s máslem, jemně nasekaným oreganem a polovinou petrželky.
- 4Arabský chléb rozčtvrtíme a příčně ho rozkrojíme. Vnitřek chleba potřeme ochuceným máslem a necháme krátce opékat na grilu.
- 5Do salátu přimícháme nakrájený sýr a zbylou petrželku, rozdělíme ho do misek a podáváme s opečeným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.