Řecký králík
85 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 800gramůKrálík
- 2stroužkyČesnek
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 1kusBobkový list
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůOregano sušené
- 3kusyHřebíček
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
34 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
376 mg
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, omyjeme, rozsekáme na porce a vložíme na rozehřátý olej. Osmažíme, osolíme, přidáme drcený česnek, zakryté pečeme
- 2na mírném plameni. Pokud je třeba, poléváme maso během pečení ještě horkou vodou. Když je maso téměř hotové, vložíme bobkový list, hřebíčky a citronovou šťávu, dopečeme bez poklice.
- 3Na talíři posypeme oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.