Řecký kuřecí pilaf
70 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 500gramůKuře
- 200gramůKlobása vepřová
- 4kusyPaprikové lusky čerstvé
- 500gramůRajčata
- 250gramůHrášek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžícePetržel - nať
- 2šálkyRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,25lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1070 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
45 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
10 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky a osmahneme na rozpáleném oleji.
- 2Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, česnek, očištěné, na proužky nakrájené papriky a vše chvíli opékáme. Osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a podlijeme vývarem. Podle chuti osladíme, přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a dále dusíme. Nakonec přidáme hrášek a nakrájenou klobásu.
- 3Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a smícháme ji s kuřecí směsí.
- 4Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s dílky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.