Řecký kuřecí pilaf

70 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1070 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
45 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
10 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na kousky a osmahneme na rozpáleném oleji.
  • 2
    Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, česnek, očištěné, na proužky nakrájené papriky a vše chvíli opékáme. Osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a podlijeme vývarem. Podle chuti osladíme, přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a dále dusíme. Nakonec přidáme hrášek a nakrájenou klobásu.
  • 3
    Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a smícháme ji s kuřecí směsí.
  • 4
    Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s dílky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.