Řecký salát s těstovinovou rýži
45 min.
Ingredience
- 400gramůTěstovinová rýže
- 3litryVoda pitná
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 200gramůSýr Feta
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 30gramůCibulka jarní
- 200gramůOlivy černé
- 100gramůRajčata
- 100gramůMandle
- 50gramůKapary
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 100gramůJogurt bílý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
905 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
50 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do vysokého hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Do vařící vody vsypeme těstoviny, podle návodu na sáčku uvaříme, potom je scedíme, propláchneme studenou vodou, vysypeme je do velké misky, promícháme s olejem a necháme vychladnout.
- 2Papriku zelenou a žlutou nakrájíme na tenké plátky a přidáme k těstovinám. Jarní cibulku, vypeckované olivy a kapary drobně nakrájíme a také vysypeme do misky. Nakonec přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a všechny suroviny dobře promícháme. Salát ochutnáme podle vlastní chutě přisypeme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, vmícháme mandle a ještě jednou zamícháme.
- 3Hotový salát rozdělíme podle porce na talíře, na každou porci dáme na kousky nakrájený sýr a jednu lžící řeckého jogurtu a salát podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.