Řecký salát s těstovinovou rýži

45 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
905 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
50 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vysokého hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Do vařící vody vsypeme těstoviny, podle návodu na sáčku uvaříme, potom je scedíme, propláchneme studenou vodou, vysypeme je do velké misky, promícháme s olejem a necháme vychladnout.
  • 2
    Papriku zelenou a žlutou nakrájíme na tenké plátky a přidáme k těstovinám. Jarní cibulku, vypeckované olivy a kapary drobně nakrájíme a také vysypeme do misky. Nakonec přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a všechny suroviny dobře promícháme. Salát ochutnáme podle vlastní chutě přisypeme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, vmícháme mandle a ještě jednou zamícháme.
  • 3
    Hotový salát rozdělíme podle porce na talíře, na každou porci dáme na kousky nakrájený sýr a jednu lžící řeckého jogurtu a salát podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.