Řecký salát se sýrem feta

20 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sýr nakrájíme na kostky o velikosti asi 1 cm a dáme do mísy. Okurku podélně rozřízneme a vydlabeme. Zbylou dužninu nakrájíme na 1 cm silné plátky, které přisypeme k pokrájenému sýru. Přidáme vypeckované olivy.
  • 2
    Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a přisypeme do mísy.
  • 3
    Rozkrájíme rajčata, odstraníme semínka a přidáme k ostatním surovinám. Vše opatrně promícháme.
  • 4
    Smícháme olivový olej s medem a přilijeme do salátu. Salát podle chuti okyselíme šťávou vymačkanou z citronu. Osolíme, opepříme a přikryjeme potravinářskou folií. Vše uložíme do lednice.
  • 5
    Na talíři ozdobíme snítkou oregana. Podáváme s pita chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.