Řecký salát se sýrem feta
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůSýr Feta
- 250gramůOkurka salátová
- 250gramůOlivy nakládané
- 2kusyRajčata
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusOregano čerstvé
- 4plátkyChléb Pita
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Sýr nakrájíme na kostky o velikosti asi 1 cm a dáme do mísy. Okurku podélně rozřízneme a vydlabeme. Zbylou dužninu nakrájíme na 1 cm silné plátky, které přisypeme k pokrájenému sýru. Přidáme vypeckované olivy.
- 2Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a přisypeme do mísy.
- 3Rozkrájíme rajčata, odstraníme semínka a přidáme k ostatním surovinám. Vše opatrně promícháme.
- 4Smícháme olivový olej s medem a přilijeme do salátu. Salát podle chuti okyselíme šťávou vymačkanou z citronu. Osolíme, opepříme a přikryjeme potravinářskou folií. Vše uložíme do lednice.
- 5Na talíři ozdobíme snítkou oregana. Podáváme s pita chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.