Rejnok s octem ze sherry
40 min.
Ingredience
- 100mililitrůOcet Sherry
- 80mililitrůOlej olivový
- 1kusChilli paprička
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaOregano sušené
- 6stroužkůČesnek
- 1kusPórek
- 1lžičkaSůl
- 800gramůTreska aljašská
- 1kusCitrony
- 1kusCibule
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
42 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V menším hrnci přivedeme k varu ocet, vaříme 3 minuty, dokud se neodpaří polovina objemu. Necháme vychladnout, přimícháme olivový olej, poloviční množství utřeného česneku, nasekanou čili papričku a špetku soli.
- 2V mixéru nebo v hmoždíři utřeme petrželku s paprikou, šafránem a oreganem na hustou pastu.
- 3V pánvi na středním ohni rozpálíme 2 lžíce oleje a 5 minut na něm smažíme pastu z koření, nasekanou cibuli, pórek a zbylý česnek, dokud cibule a pórek nezesklovatí. Vyjmeme z pánve.
- 4Ve stejné pánvi rozpálíme zbylý olej a postupně na něm osmažíme filety z rejnoka z obou stran 4-5 minut. Vyjmeme z pánve a zakryjeme alobalem, aby maso zůstalo teplé. Vrátíme do pánve smaženou směs s cibulí a pórkem, dobře prohřejeme.
- 5Filety zakapeme olejem a podáváme se smaženou směsí z cibule a pórku. Ozdobíme dílky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.