Remuláda s cibulí
25 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusBobkový list
- 250mililitrůVíno bílé
- 150gramůOkurky nakládané
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrstPažitka
- 2lžíceKapary
- 2lžíceSardelová pasta
- 150gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaHořčice
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
991 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
79 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve najemno nakrájíme cibuli a celer, poté rozdrtíme celý pepř v hmoždíři. Cibuli, celer, nadrcený pepř, bobkový list a 200ml vína dáme vařit.
- 2Vaříme dokud se neodpaří polovina směsi. Poté směs přecedíme přes síto a odložíme.
- 3V malém hrnci rozpustíme máslo. Ve vodní lázni vyšleháme žloutky, zbylé víno, odloženou směs a hořčici, nešleháme moc dlouho, mohl by se nám srazit žloutek.
- 4Vyndáme z lázně a za stálého míchání přidáváme rozpuštěné máslo. Nakonec jemně vmícháme nasekané okurky, petržel, pažitku, kapary, sardel, sůl a cayenský pepř. Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.