Rendlík se zeleninou a kuřecím masem
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyRajčata
- 400gramůMrkev kořen
- 600gramůBrambory
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 400gramůKuřecí prsa
- 40gramůMáslo čerstvé
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyPaprika mletá sladká
- 400gramůFazole červené
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 2kusyTymián čerstvý
- 2kusyLibeček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
13 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
28 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Nakrojená rajčata do kříže přelijeme horkou vodou, sloupneme, odstraníme zbytky po stopkách a semena s dužinou nakrájíme na kousky. Mrkev, fazolky, brambory a papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Omyjeme kuřecí prsíčka pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kousky.
- 2Na rozpáleném másle maso opečeme ze všech stran. Přidáme cibuli a opečeme dozlatova. Přisypeme zbývající zeleninu a směs okořeníme solí, pepřem a mletou paprikou.
- 3Lístky rozmarýnu, tymiánu a libečku otrháme od stonků. Bylinky přidáme k zelenině a rendlík se zeleninou a kuřecím masem stáhneme z plamene. Pečeme zakrytý v troubě předehřáté na 220°C asi 30-35 minut. Během pečení maso obrátíme, případně podlijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.