Rendlík se zeleninou a kuřecím masem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
13 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
28 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Nakrojená rajčata do kříže přelijeme horkou vodou, sloupneme, odstraníme zbytky po stopkách a semena s dužinou nakrájíme na kousky. Mrkev, fazolky, brambory a papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Omyjeme kuřecí prsíčka pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Na rozpáleném másle maso opečeme ze všech stran. Přidáme cibuli a opečeme dozlatova. Přisypeme zbývající zeleninu a směs okořeníme solí, pepřem a mletou paprikou.
  • 3
    Lístky rozmarýnu, tymiánu a libečku otrháme od stonků. Bylinky přidáme k zelenině a rendlík se zeleninou a kuřecím masem stáhneme z plamene. Pečeme zakrytý v troubě předehřáté na 220°C asi 30-35 minut. Během pečení maso obrátíme, případně podlijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.