Řeřichová omáčka s uzenou rybou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
17 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest pečlivě oloupeme a odkrojíme spodní dřevnaté části. Přivedeme k varu asi 1 l vody se solí, cukrem, máslem, citronovou kůrou a petrželkou. Vložíme do ní chřest a vaříme jej 10 minut. Potom vodu slijeme a chřest necháme vychladnout. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, s hořčicí, citronovou šťávou, medem, se solí a s pepřem. Opláchneme řeřichu a necháme ji okapat. Čtvrtinu lístků odložíme stranou a zbytek smícháme s tvarohovou směsí a se šlehačkou. Na talíře naservírujeme chřest, rybí maso a omáčku. Posypeme zbývajícími lístky řeřichy a ozdobíme plátky ředkviček.
  • 2
    Podáváme s toastovým chlebem a máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.