Řeřichová omáčka s uzenou rybou
40 min.
Ingredience
- 400gramůPstruh uzený
- 1,5kilogramyChřest bílý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůCitronová kůra
- 20gramůPetržel - nať
- 150gramůTvaroh jemný
- 60gramůZakysaná smetana
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůMed včelí
- 50gramůŘeřicha
- 50gramůŘedkvička
- 5gramůHořčice
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
17 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Chřest pečlivě oloupeme a odkrojíme spodní dřevnaté části. Přivedeme k varu asi 1 l vody se solí, cukrem, máslem, citronovou kůrou a petrželkou. Vložíme do ní chřest a vaříme jej 10 minut. Potom vodu slijeme a chřest necháme vychladnout. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, s hořčicí, citronovou šťávou, medem, se solí a s pepřem. Opláchneme řeřichu a necháme ji okapat. Čtvrtinu lístků odložíme stranou a zbytek smícháme s tvarohovou směsí a se šlehačkou. Na talíře naservírujeme chřest, rybí maso a omáčku. Posypeme zbývajícími lístky řeřichy a ozdobíme plátky ředkviček.
- 2Podáváme s toastovým chlebem a máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.