Restovaná svíčková s brokolicí a piniovými oříšky
27 min.
Ingredience
- Restované maso
- 200gramůHovězí svíčková
- 1lžíceOlej sezamový
- 3špetkySůl mořská
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceOříšky piniové
- 1lžíceMáslo bylinkové
- Vařená brokolice
- 300gramůBrokolice
- 750mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
503 mg
Postup přípravy
- 1Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme na plátky silné do 1cm. V pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme plátky masa z každé strany do zlatohněda. Poté je podle chuti osolíme a opepříme. Když budeme restovat druhou stranu, přidáme k masu 2 lžíce piniových oříšků, přimícháme 1 lžíci bylinkového másla. Restujeme společně s oříšky, zároveň maso poléváme výpekem. Maso restujeme z každé strany 3-4 minuty.
- 2Očištěnou brokolici omyjeme, rozdělíme ji na růžičky a vložíme ji do vroucí osolené vody. Vaříme je přibližně 4 minuty. Poté ji scedíme dáme na talíře, přiložíme k ní plátky svíčkové, polijeme výpekem s oříšky a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.