Řezy z lilku se šunkou a sýrem Gruyère

35 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z lilku odřízneme špičky a nakrájíme jej na kolečka silná 6 mm, která osolíme a rozložíme na talíř.
  • 2
    Troubu rozehřejeme na 170°C (plyn na stupeň 3).
  • 3
    Ze sýra odkrojíme kůru, ze šunky případné tučné okraje, rajčata spaříme, oloupeme, vymačkáme a vše rozkrájíme na kostičky. Z petrželové natě otrháme lístečky a nasekáme ji nadrobno. Ve větší misce vše smícháme se lžící strouhanky.
  • 4
    Kolečka lilku osušíme papírovým ubrouskem a rozložíme na plech, vymazaný rostlinným olejem. Na kolečka navrstvíme připravenou směs šunky a sýra, osolíme, opepříme a zapečeme 20 minut v předehřáté troubě, až se sýr rozteče a směs na povrchu zezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.