Řezy z lilku se šunkou a sýrem Gruyère
35 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 1,5lžičkySůl
- 1kusRajčata
- 150gramůŠunka dušená
- 150gramůSýr Gruyére
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceStrouhanka
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z lilku odřízneme špičky a nakrájíme jej na kolečka silná 6 mm, která osolíme a rozložíme na talíř.
- 2Troubu rozehřejeme na 170°C (plyn na stupeň 3).
- 3Ze sýra odkrojíme kůru, ze šunky případné tučné okraje, rajčata spaříme, oloupeme, vymačkáme a vše rozkrájíme na kostičky. Z petrželové natě otrháme lístečky a nasekáme ji nadrobno. Ve větší misce vše smícháme se lžící strouhanky.
- 4Kolečka lilku osušíme papírovým ubrouskem a rozložíme na plech, vymazaný rostlinným olejem. Na kolečka navrstvíme připravenou směs šunky a sýra, osolíme, opepříme a zapečeme 20 minut v předehřáté troubě, až se sýr rozteče a směs na povrchu zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.