Ričet z uzeného masa
115 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůVepřová uzená plec
- 200gramůJečné kroupy
- 100gramůFazole bílé
- 1kusPetržel kořen
- 1kusMrkev kořen
- 1kusRajčata
- 1kusBobkový list
- 300gramůBrambory
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 0,5kusCeler bulvový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
16 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Předem namočené fazole dáme vařit spolu s propláchnutými kroupami. Když přejdou varem, přidáme omyté uzené maso. Asi po hodině varu přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a koření.
- 2Oloupané, na kostičky nakrájené brambory přidáme do pokrmu asi 20 minut před koncem vaření. Podle chuti mírně osolíme, uzené maso je slanější.
- 3Uvařené maso vyjmeme, naporcujeme a zbylé vařené suroviny podáváme jako přílohu. Ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.