Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou
50 min.
Ingredience
- 400gramůBrokolice
- 1lžíceMandle
- 1kusCibule
- 200gramůSýr Gorgonzola
- 400gramůTěstoviny Rigatoni
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžíceOlej olivový
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1hrstŘeřicha
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
12 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brokolici v případě potřeby očistíme, omyjeme ji a rozdělíme na menší růžičky. Na sporák připravíme pánev, na níž bez oleje opražíme mandle. Oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky. Připravíme si Gorgonzolu, kterou pokrájíme na menší kostky.
- 2Rigatoni uvaříme v dostatečném množství vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, prolijeme studenou vodou, necháme okapat. Připravíme si druhý hrnec, ve kterém asi 2 - 3 minuty blanšírujeme brokolici. S brokolici opakujeme stejný postup jako s uvařenými těstovinami.
- 3V pánvi rozpálíme olej a do zlatova na něm rozpálíme cibuli, poté přilijeme smetanu a povaříme. Přidáme kousky Gorgonzoly a na mírném plameni je rozpustíme. Omáčku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, promícháme, přidáme brokolici a těstoviny.
- 4Opláchneme řeřichu, osušíme ji a nastřiháme nebo na jemno nasekáme. Omáčku s těstovinami ohřejeme, upravíme na talíře, posypané řeřichou a mandlemi podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.