Rigatoni s lilkem, cuketami a mozzarellou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžičkaOregano sušené
- 410gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 375gramůTěstoviny Rigatoni
- 250gramůMozzarella
- 60mililitrůOlej olivový
- 300gramůLilek
- 4kusyCuketa
- 1lžičkaSůl
- 100gramůOlivy černé
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
36 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a nasypeme do olejem vymazané zapékací mísy.
- 3Mezitím orestujeme na rozpáleném oleji nakrájený lilek, na plátky nakrájenou cuketu a na kolečka nakrájenou cibuli dozlatova.
- 4Přidáme drcená rajčata, najemno nakrájené oregano, kajenský pepř a na kolečka nakrájené olivy. Promícháme a asi 5min povaříme.
- 5Omáčkou zalijeme těstoviny, posypeme třetinou na kostičky nakrájené mozzarelly, ochutíme solí, pepřem a promícháme.
- 6Posypeme nastrouhaným parmazánem a zbytkem mozzarelly a zapečeme cca 10min až se sýry roztaví a povrch zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.