Risi bisi

50 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpálíme máslo. Když pění, přidáme nasekanou cibuli, kostičky parmské šunky, drcený česnek a smažíme s občasným zamícháním 3-5 minut, až je cibule sklovitá, ale ještě nezbarvená.
  • 2
    Přisypeme rýži a promícháme. Přidáme hrášek a koření.
  • 3
    Zalijeme polovinou vývaru a stále mícháme nad mírným plamenem, až se tekutina vsákne. Přidáme znovu vývar a postup opakujeme.
  • 4
    Postupně přidáváme vývar tak dlouho, až je rýže měkká a směs je hustá a krémovitá. Mělo by to trvat asi 25 minut.
  • 5
    Servírujeme horké, posypané nasekanou petrželovou natí a parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pandala
po 20. 1. 2014
hmmmm