Risi bisi
50 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 60gramůŠunka parmská
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůRýže loupaná
- 300gramůHrášek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1litrVývar drůbeží
- 60gramůSýr Parmezán
- 2lžícePetržel - nať
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme máslo. Když pění, přidáme nasekanou cibuli, kostičky parmské šunky, drcený česnek a smažíme s občasným zamícháním 3-5 minut, až je cibule sklovitá, ale ještě nezbarvená.
- 2Přisypeme rýži a promícháme. Přidáme hrášek a koření.
- 3Zalijeme polovinou vývaru a stále mícháme nad mírným plamenem, až se tekutina vsákne. Přidáme znovu vývar a postup opakujeme.
- 4Postupně přidáváme vývar tak dlouho, až je rýže měkká a směs je hustá a krémovitá. Mělo by to trvat asi 25 minut.
- 5Servírujeme horké, posypané nasekanou petrželovou natí a parmezánem.