Risone se zeleninovou omáčkou

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
10 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek nakrájíme na proužky, z nich odstraníme vnitřní část, a dáme do cedníku na těstoviny; posypeme solí, aby pustil přebytečné tekutiny.
  • 2
    Artyčoky očistíme a dáme do mísy se studenou vodou a citronovou šťávou.
  • 3
    Rozehřejeme olivový olej se stroužky česneku, jemně nakrájeným pórkem a feferonkou. Podusíme 5 minut a přidáme proužky lilku, které jsme předem osušili papírovou utěrkou.
  • 4
    Srdíčka artyčoků nakrájíme na jemné plátky a přidáme je na pánev. Za stálého míchání a občasného podlévání trochou vroucího vývaru vaříme dalších 6-7 minut.
  • 5
    Omyjeme a očistíme rajče, nakrájíme ho na kostičky a přidáme k omáčce; osolíme a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. Těstoviny uvaříme „al dente" a scedíme. Vaječné riccioli přidáme na pánev s omáčkou a dobře promícháme se zeleninou. Těstoviny podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.