Risone se zeleninovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 1kusFeferony sterilované
- 150gramůPórek
- 150gramůLilek
- 150gramůArtyčoky
- 60gramůRajčata
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusPaprika červená
- 10gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
- Na těstoviny
- 400gramůTěstoviny Risone semolinové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
10 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Lilek nakrájíme na proužky, z nich odstraníme vnitřní část, a dáme do cedníku na těstoviny; posypeme solí, aby pustil přebytečné tekutiny.
- 2Artyčoky očistíme a dáme do mísy se studenou vodou a citronovou šťávou.
- 3Rozehřejeme olivový olej se stroužky česneku, jemně nakrájeným pórkem a feferonkou. Podusíme 5 minut a přidáme proužky lilku, které jsme předem osušili papírovou utěrkou.
- 4Srdíčka artyčoků nakrájíme na jemné plátky a přidáme je na pánev. Za stálého míchání a občasného podlévání trochou vroucího vývaru vaříme dalších 6-7 minut.
- 5Omyjeme a očistíme rajče, nakrájíme ho na kostičky a přidáme k omáčce; osolíme a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. Těstoviny uvaříme „al dente" a scedíme. Vaječné riccioli přidáme na pánev s omáčkou a dobře promícháme se zeleninou. Těstoviny podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.