Řízek caprese

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
49 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme, odstraníme okolí stopky a nakrájíme je na plátky. Smícháme je s cibulí a česnekem. Z oleje, balzamikového octa, česneku, soli a pepře namícháme dresink a směs jím přelijeme.
  • 2
    Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme. Na talíř dáme mouku. Na další talíř rozšleháme vejce s mlékem a na třetí talíř nasypeme strouhanku. Řízky postupně obalíme nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme máslo a řízky na něm smažíme z každé strany 5 minut. Mozzarellu nakrájíme na plátky a spolu s rajčaty rozdělíme na talíře. Řízky upravíme na rajčata s mozzarellou. Zdobíme lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.