Řízek caprese
40 min.
Ingredience
- 1lžíceBalsamico ocet
- 1kusCibule
- 1kusBazalka
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 6kusůRajčata
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůKuřecí prsa
- 100gramůStrouhanka
- 400gramůMozzarella
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
49 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme, odstraníme okolí stopky a nakrájíme je na plátky. Smícháme je s cibulí a česnekem. Z oleje, balzamikového octa, česneku, soli a pepře namícháme dresink a směs jím přelijeme.
- 2Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme. Na talíř dáme mouku. Na další talíř rozšleháme vejce s mlékem a na třetí talíř nasypeme strouhanku. Řízky postupně obalíme nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- 3Na pánvi rozpálíme máslo a řízky na něm smažíme z každé strany 5 minut. Mozzarellu nakrájíme na plátky a spolu s rajčaty rozdělíme na talíře. Řízky upravíme na rajčata s mozzarellou. Zdobíme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.