Rizoto na milánský způsob
30 min.
Ingredience
- 1litrVývar zeleninový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůRýže Basmati
- 150mililitrůVíno bílé
- 2lžičkyPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaOregano sušené
- 50gramůSýr Parmezán
- 20mililitrůOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.
- 2Do pánve přidáme rýži a zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Vaříme, dokud není rýže měkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve.
- 3Jakmile je rýže hotová, přidáme do rizota bylinky a koření, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.