Rizoto po milánsku s houbami a slaninou
30 min.
Ingredience
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůRýže loupaná
- 200mililitrůVíno bílé
- 2lžícePetržel - nať
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 20mililitrůOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
35 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.
- 2Do pánve přidáme rýži, zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Vaříme, dokud není rýže měkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve.
- 3Stranou upražíme na proužky pokrájenou slaninu. Po usmažení plátky ještě pokrájíme na drobné kousky a dáme stranou. Na pánev dolijeme trochu oleje a na plátky nakrájené žampiony osmahneme do měkka.
- 4Slaninu a houby přidáme k rýži, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti, přidáme petrželku, rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmezánem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.