Rizoto po milánsku s houbami a slaninou

30 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
35 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.
  • 2
    Do pánve přidáme rýži, zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Vaříme, dokud není rýže měkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve.
  • 3
    Stranou upražíme na proužky pokrájenou slaninu. Po usmažení plátky ještě pokrájíme na drobné kousky a dáme stranou. Na pánev dolijeme trochu oleje a na plátky nakrájené žampiony osmahneme do měkka.
  • 4
    Slaninu a houby přidáme k rýži, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti, přidáme petrželku, rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmezánem. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.