Rizoto s chřestem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
35 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest omyjeme, oloupeme, spodní konce odkrojíme a chřest pokrájíme na silné kousky. Jarní cibulku omyjeme a očistíme, bílé části pokrájíme na kousky, zelenou nať nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Zeleninový vývar převaříme s šafránem a při nejnižší teplotě ho udržujeme horký. Na malé pánvi bez tuku opražíme mandle.
  • 3
    Polovinu mandlí, chřest a jarní cibulku dusíme na 1 lžíci másla asi 2 minuty. Přidáme rýži a za občasného míchání ji osmahneme dosklovata. Podlijeme bílým vínem, krátce povaříme a necháme zhoustnout. Přidáme nejprve třetinu zeleninového vývaru a pak postupně přiléváme zbytek. Přitom vždy zamícháme.
  • 4
    Po 20 minutách by mělo být rizoto krémové, zrnka rýže by však měla být ještě na skus. Potom do rizota vmícháme zbytek másla, nastrouhaný sýr a nať jarní cibulky. Rizoto dochutíme a podáváme posypané praženými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.