Rizoto s chřestem
55 min.
Ingredience
- 3lžíceMandle
- 1špetkaŠafrán
- 500gramůChřest bílý
- 6kusůCibulka jarní
- 1litrVývar zeleninový
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůRýže loupaná
- 100mililitrůVíno bílé
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
35 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme, oloupeme, spodní konce odkrojíme a chřest pokrájíme na silné kousky. Jarní cibulku omyjeme a očistíme, bílé části pokrájíme na kousky, zelenou nať nakrájíme nadrobno.
- 2Zeleninový vývar převaříme s šafránem a při nejnižší teplotě ho udržujeme horký. Na malé pánvi bez tuku opražíme mandle.
- 3Polovinu mandlí, chřest a jarní cibulku dusíme na 1 lžíci másla asi 2 minuty. Přidáme rýži a za občasného míchání ji osmahneme dosklovata. Podlijeme bílým vínem, krátce povaříme a necháme zhoustnout. Přidáme nejprve třetinu zeleninového vývaru a pak postupně přiléváme zbytek. Přitom vždy zamícháme.
- 4Po 20 minutách by mělo být rizoto krémové, zrnka rýže by však měla být ještě na skus. Potom do rizota vmícháme zbytek másla, nastrouhaný sýr a nať jarní cibulky. Rizoto dochutíme a podáváme posypané praženými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.