Rizoto s garnáty a zelenou paprikou
60 min.
Ingredience
- 400gramůGarnát obecný
- 120gramůCibule
- 300gramůCeler - nať
- 4lžíceOlej olivový
- 300gramůRýže loupaná
- 200mililitrůVíno bílé
- 800mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyPaprika zelená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMascarpone
- 1kusPažitka
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
15 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Garnáty oloupeme a očistíme. Cibuli očistíme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer opláchneme a nakrájíme na plátky. Zelenou papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a garnáty na něm opečeme, poté je vyndáme a odložíme stranou.
- 3Rozehřejeme zbytek oleje a opečeme na něm cibuli, česnek, papriku, celer a rýži. Přidáme víno a necháme povařit.
- 4Přilijeme 1/2 l vývaru a přidáme rýži a necháme asi 20 minut táhnout, občas promícháme. V případě potřeby ještě dolijeme vývar, osolíme a opepříme.
- 5Až bude rýže uvařená, přidáme garnáty, mascarpone, citronovou kůru a ohřejeme.
- 6Pažitku očistíme, nasekáme nahrubo a pokrm posypeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.