Rizoto s garnáty a zelenou paprikou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
15 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Garnáty oloupeme a očistíme. Cibuli očistíme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer opláchneme a nakrájíme na plátky. Zelenou papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej a garnáty na něm opečeme, poté je vyndáme a odložíme stranou.
  • 3
    Rozehřejeme zbytek oleje a opečeme na něm cibuli, česnek, papriku, celer a rýži. Přidáme víno a necháme povařit.
  • 4
    Přilijeme 1/2 l vývaru a přidáme rýži a necháme asi 20 minut táhnout, občas promícháme. V případě potřeby ještě dolijeme vývar, osolíme a opepříme.
  • 5
    Až bude rýže uvařená, přidáme garnáty, mascarpone, citronovou kůru a ohřejeme.
  • 6
    Pažitku očistíme, nasekáme nahrubo a pokrm posypeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.