Rizoto s houbami a sýrem pecorino

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotky společně s česnekem oloupeme a najemno nasekáme. Na oleji si šalotku orestujeme. Přimícháme rýži a dusíme, dokud nezesklovatí. Zalijeme trochou horkého vývaru a nadále vaříme, občas zamícháme a postupně přiléváme zbývající vývar.
  • 2
    Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na menší kousky. V jiné pánvi rozpustíme máslo a česnek společně s houbami na něm podusíme, dokud v houbách nezbyde žádná voda.
  • 3
    Chvíli před dovařením smícháme rizoto s houbami a petrželkou. Vložíme do misek a ozdobíme strouhaným sýrem. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.