Rizoto s houbami a sýrem pecorino
30 min.
Ingredience
- 3kusyŠalotka
- 4stroužkyČesnek
- 200gramůRýže loupaná
- 400gramůHlíva ústřičná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 6lžicPetržel - nať
- 80gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5litrVývar zeleninový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 mg
Postup přípravy
- 1Šalotky společně s česnekem oloupeme a najemno nasekáme. Na oleji si šalotku orestujeme. Přimícháme rýži a dusíme, dokud nezesklovatí. Zalijeme trochou horkého vývaru a nadále vaříme, občas zamícháme a postupně přiléváme zbývající vývar.
- 2Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na menší kousky. V jiné pánvi rozpustíme máslo a česnek společně s houbami na něm podusíme, dokud v houbách nezbyde žádná voda.
- 3Chvíli před dovařením smícháme rizoto s houbami a petrželkou. Vložíme do misek a ozdobíme strouhaným sýrem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.