Rizoto s kuřecími játry a mletým masem
50 min.
Ingredience
- 300gramůRýže dlouhozrnná
- 600mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 2kusyCibulka jarní
- 150gramůJátra kuřecí
- 4lžíceOlej rostlinný
- 100gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaHřebíček mletý
- 125mililitrůVývar slepičí
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 20 minut, scedíme a necháme okapat.
- 2Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, očištěné papriky a jarní cibulku nakrájíme na kostičky. Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky.
- 3Cibuli, česnek, papriky a cibulky opékáme na oleji 5 minut. Přidáme játra, mleté maso a za častého míchání smažíme asi 10 minut. Vmícháme koření a rýži, přilijeme vývar a povaříme 2 minuty.
- 4Rizoto upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.