Rizoto s mladým špenátem a gorgonzolou

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nalijeme do hrnce vývar a přivedeme k varu. Vaříme zvolna na mírném ohni.
  • 2
    Rozpálíme olej ve velkém hrnci a 5 minut smažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přisypeme rýži a v oleji promícháme. Přilijeme víno a vaříme rýži, dokud se víno nevstřebá.
  • 3
    Postupně přiléváme vývar, vždy až poté, jakmile se vsákne předchozí várka. Pokračujeme, než je rýže hotová.
  • 4
    Přidáme špenát a sýr a okořeníme.
  • 5
    Zamícháme rizoto a vaříme, až špenát mírně povadne a sýr se rozpustí.
  • 6
    Podáváme ihned.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.