Rizoto s mořskými plody a brokolicí
60 min.
Ingredience
- 6kusůCibule
- 1kusPaprika zelená
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 225gramůRýže loupaná
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 225gramůŽampiony - sterilované
- 250mililitrůVíno bílé
- 225gramůBrokolice
- 400gramůMořské plody mix
- 2lžícePetržel - nať
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
7 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou cibuli osmažíme v hrnci, přidáme mrkev, papriku a česnek. Přidáme rýži a smažíme minutu, aby se zrnka obalila olejem.
- 2V hrnci přivedeme vývar k varu, přidáme ke směsi rýže spolu se žampiony a vínem. Přivedeme za stálého míchání k varu a 15 minut vaříme bez pokličky, dokud se nevstřebá tekutina.
- 3Promícháváme, přidáme 200ml vývaru a bez pokličky vaříme 15 minut za stálého míchání do vstřebání tekutiny.
- 4Přidáme mořské plody a zbylý vývar a mícháme, dokud není rýže hotová.
- 53 minuty vaříme brokolici, slijeme a promícháme s petrželí a rizotem a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.