Rizoto s olihněmi
60 min.
Ingredience
- 8lžicOlej stolní
- 3stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOcet vinný
- 350gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 1kusCibule
- 500gramůOlihně
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
15 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, vykuchané olihně zbavené hlav nakrájíme na menší kousky.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na 5 lžících oleje, přidáme nasekaný česnek a petrželku, osolíme a opepříme. Přidáme olihně, zalijeme 2 lžícemi vinného octa a dusíme asi 15 minut. Podle potřeby podléváme vodou.
- 3Potom přidáme spařenou, propláchnutou rýži, přilijeme vodu a vše dovaříme doměkka. Nakonec přilijeme zbylý olej a před podáváním necháme rizoto asi 10 minut odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.