Rizoto s rybami a plody moře
70 min.
Ingredience
- Rizoto s Martini
- 80gramůCeler řapíkatý
- 80gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200mililitrůMartini bianco
- 70gramůMáslo čerstvé
- 25gramůOlej olivový extra panenský
- 2gramyPepř černý mletý
- 400gramůRýže Arborio
- 8gramůSůl
- 70gramůFenykl sladký - hlíza
- 2gramyFenykl obecný
- 1gramChilli koření mleté
- 1špetkaŠafrán
- 2000mililitrůVoda pitná
- 100gramůMrkev kořen
- 120gramůRajčata
- 1kusBobkový list
- 5gramůPetržel - nať
- 200gramůMořský ďas
- 200gramůParmice
- 500gramůTreska aljašská
- 200gramůMušle slávky
- 200gramůMušle svatojakubské
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
18 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z mořského ďasa,parmice a tresky ukrojíme hlavu a ploutve a nakrájíme filety. Do hrnce nalijeme jeden a půl litru vody, přisypeme rybí hlavy a ploutve, rybí filety, pokrájenou mrkev, rozpůlená rajčata, bobkový list, petrželku, povaříme 10 minut, vyndáme části ryb, obereme maso a dáme ho stranou; kosti a hlavy vrátíme do vývaru a vaříme zvolna 15 minut, poté odstavíme a přecedíme.
- 2Svatojakubské mušle i mušle slávky vložíme do rendlíku, zalijeme půl litrem vroucí vody a 5 minut povaříme. Mušle, které se neotevřou, vyhodíme.
- 3Cibuli, řapíkatý celer, hlízu z fenyklu a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, přidáme mletý fenykl, chilli koření, špetku šafránu, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme rybí vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přidáme rybí maso, přimícháme máslo, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.
- 4Rizoto upravíme na talíře, ozdobíme mušlemi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.