Rizoto s tuňákem na šafránu
35 min.
Ingredience
- 400gramůTuňák obecný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceDolin - Vermouth
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 130mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaŠafrán
- 200gramůRýže Arborio
- 1kusPažitka
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Tuňáka vložíme do mísy, zakápneme citronovou šťávou, přidáme vermut, sůl a pepř a necháme 30 minut odležet.
- 2V tlakovém hrnci rozpálíme máslo a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibulku s česnekem. Přidáme bílé víno, vývar, šafrán, rýži, sůl a pepř. Hrnec uzavřeme a vše vaříme pod tlakem asi 8 minut.
- 3Hrnec otevřeme a přidáme nakrájeného tuňáka, za občasného míchání vaříme ještě 5 minut, dokud tuňák a rýže nezměknou.
- 4Na připravené talíře servírujeme rizoto a zdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.