Rizoto s tykví na víně
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůTykev
- 250gramůRýže loupaná
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 125mililitrůVíno bílé
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 60gramůSýr Parmezán
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na 2 lžících rozehřátého másla necháme zesklovatět nasekanou cibuli a propláchnutou rýži. Přidáme dužinu z tykve nakrájenou na kostky, nasekaný česnek a opečeme dozlatova. Přilijeme víno, uvedeme do varu a chvíli povaříme.
- 2Potom zvolna přiléváme vývar, dokud se nevsákne do rýže (asi 20 minut).
- 3Do rizota vmícháme lžíci másla po vločkách, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.