Rizoto s tykví na víně

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 2 lžících rozehřátého másla necháme zesklovatět nasekanou cibuli a propláchnutou rýži. Přidáme dužinu z tykve nakrájenou na kostky, nasekaný česnek a opečeme dozlatova. Přilijeme víno, uvedeme do varu a chvíli povaříme.
  • 2
    Potom zvolna přiléváme vývar, dokud se nevsákne do rýže (asi 20 minut).
  • 3
    Do rizota vmícháme lžíci másla po vločkách, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.