Rizoto s vepřovým masem a houbami
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 1,5hrnkyRýže loupaná
- 250mililitrůVíno bílé
- 225gramůVepřové maso libové
- 510gramůHouby čerstvé
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 55gramůMáslo čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 1,25litryVývar drůbeží
- 0,5kusPaprikové lusky čerstvé
- 0,5hrnekSýr Parmezán
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1124 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
40 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi se silným dnem rozpustíme máslo. Nakrájenou cibuli a česnek osmahneme, přidáme rýži a smažíme. Přilijeme víno a mícháme, dokud se nevsákne do rýže.
- 2Horký vývar přiléváme po malých částech, promícháme a 20 minut vaříme. Rýže musí mít krémovou konzistenci.
- 3Přidáme vepřové nakrájené maso, houby, smetanu, parmazán, papriku a petrželku.
- 4Před podáváním rizoto dochutíme solí, pepřem a 3 minuty necháme odstát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.