Rizoto s vepřovým masem a zeleninou
80 min.
Ingredience
- 5lžicOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 500gramůVepřová plec
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyRajčata
- 4kusyPaprikové lusky čerstvé
- 250gramůRýže loupaná
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
34 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a dusíme. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Očištěné papriky nakrájíme na nudličky. K téměř měkkému masu vsypeme propláchnutou rýži, rajčata, papriky a přilijeme vodu. Vše promícháme a chvíli povaříme. Potom rizoto dusíme v troubě do změknutí rýže. Všechna tekutina má být odpařená. Před podáváním pokrm nakypříme vidličkou a posypeme nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.