Rizoto San Marco s grilovaným králičím masem a brokolicí
35 min.
Ingredience
- 500gramůKrálík
- 1kusBrokolice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžičkaPažitka
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1decilitrOlej olivový
- 100gramůMáslo bylinkové
- Rizoto základní [53507]
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOlej olivový
- 300gramůRýže Arborio
- 1kusŠalotka
- 1litrVývar drůbeží
- 1lžičkaMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1047 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
50 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 mg
Postup přípravy
- 1Filety z králíka očistíme, odstraníme blanky a zprudka orestujeme po obou stranách v pánvi na rozpáleném oleji. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe nakrájeným bylinkovým máslem a v troubě předehřáté na 180 °C zapečeme cca 2 - 3 minuty.
- 2Brokolici očistíme, rozdělíme na malé růžičky, vložíme do vody ochucené solí a lžičkou másla, povaříme 3 minuty. Po vyjmutí necháme okapat.
- 3Na talíře rozdělíme rizoto, poklademe plátky masa, proložíme brokolicí, dozdobíme bylinkami a ihned podáváme.
- 4Rizoto základní [53507]: olej vlijeme do kastrolu, rozpálíme a osmahneme na něm nasekanou šalotku i česnek. Přisypeme rýži, také ji zlehka orestujeme.
- 5Zalijeme částí vývaru, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme. Vývar přidáváme postupně po částech vždy, když se tekutina vyvaří. Takto postupujeme cca 15 - 20 minut, až bude rýže hotová. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.