Rizoto se slávkami a petrželkou
80 min.
Ingredience
- 1kilogramMušle slávky
- 500gramůRýže neloupaná (Natural)
- 2kusyBobkový list
- 1kusCibule
- 3decilitryOlej olivový
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 60mililitrůVíno bílé
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
920 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
54 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Slávky pečlivě oškrábeme a omyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme do hrnce a přidáme česnek, lžíci oleje a 3 lžíce vína, vodu a povaříme za občasného promíchání, dokud se slávky neotevřou. Potom je vyjmeme, tekutinu, ve které se vařily, scedíme a uchováme.
- 2Slávky vyloupeme a poté zprudka orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji spolu s cibulkou. Přidáme rozmixovaná rajčata a necháme chvíli povařit. Poté přidáme šťávu ze slávek (0,75 l), osolíme, opepříme, vhodíme bobkový list. Přivedeme k varu, přihodíme propláchnutou rýži, zamícháme, přikryjeme poklicí a necháme na velmi mírném ohni vařit 25 minut.
- 3Hotové rizoto tvarujeme naběračkou, ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 22. 11. 2015
Rizoto se slávkami a petrželkou
Rizoto se povedlo..je to moc dobrý, je cítit mořem! Možná bych ještě přidala něco trochu navíc..česnek, petželku nebo nějakou bylinku. Ale jinak skvělý, doporučuji vyzkoušet🙂!