Rizoto se slávkami a petrželkou

80 min.
Řecko
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
920 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
54 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky pečlivě oškrábeme a omyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme do hrnce a přidáme česnek, lžíci oleje a 3 lžíce vína, vodu a povaříme za občasného promíchání, dokud se slávky neotevřou. Potom je vyjmeme, tekutinu, ve které se vařily, scedíme a uchováme.
  • 2
    Slávky vyloupeme a poté zprudka orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji spolu s cibulkou. Přidáme rozmixovaná rajčata a necháme chvíli povařit. Poté přidáme šťávu ze slávek (0,75 l), osolíme, opepříme, vhodíme bobkový list. Přivedeme k varu, přihodíme propláchnutou rýži, zamícháme, přikryjeme poklicí a necháme na velmi mírném ohni vařit 25 minut.
  • 3
    Hotové rizoto tvarujeme naběračkou, ozdobíme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 22. 11. 2015
Rizoto se slávkami a petrželkou
Rizoto se povedlo..je to moc dobrý, je cítit mořem! Možná bych ještě přidala něco trochu navíc..česnek, petželku nebo nějakou bylinku. Ale jinak skvělý, doporučuji vyzkoušet🙂!