Rizoto se žampiony
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1hrnekVoda pitná
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 1hrnekRýže loupaná
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 3hrnkyVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5hrnekVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, česnek a šalvěj, opékáme 5 minut. Přidáme rýži a opékáme ji za stálého míchání 3 minuty. Podlijeme bílým vínem a mícháme, dokud se tekutina nevstřebá. Přidáme čerstvé žampiony, přilijeme vroucí vodu a velkou naběračku zeleninového vývaru. Za stálého míchání opět vaříme, dokud se tekutina nevstřebá. Průběžně přiléváme vývar, dokud jej všechen nespotřebujeme. Rýže musí být měkká, ale ne rozvařená.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.