Rizoto se žampiony, tykví a šunkou
90 min.
Ingredience
- 1,25litryVývar drůbeží
- 120gramůTykev
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPórek
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůŠunka od kosti
- 125mililitrůVíno bílé
- 1lžíceTymián čerstvý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 400gramůRýže loupaná
- 20gramůPetržel - nať
- 100gramůSýr Parmezán
- 3lžičkyOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1005 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
19 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Tykev nakrájíme na kousky, položíme na plech s pečícím papírem, potřeme olivovým olejem, jemně osolíme, opepříme a na 25-30 minut dáme do předehřáté trouby na 230°C. Pečeme doměkka.
- 2V pánvi se silným dnem, nejlépe teflonové, zahřejeme olej, přisypeme kolečka pórku, prolisovaný česnek, kostičky šunky od kosti (3% tuku) a 2 minuty smažíme. Pak přilijeme bílé víno, přidáme nasekaný čerstvý tymián, kostičky žampionů, zamícháme a 4 minuty vaříme. Vmícháme krátkozrnnou bílou rýži a upečenou tykev, zalijeme drůbežím vývarem. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a v předehřáté troubě (na 200°C), pečeme 25 minut, do změknutí rýže. Přidáme nasekanou petrželovou nať a okořeníme. Před podáváním posypeme strouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.