Rizoto ze sépie

85 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sépii omyjeme, odřežeme hlavu, kůži, vnitřnosti a sépiovou kost. To vyhodíme. Velmi opatrně vyjmeme váček s barvivem a odložíme ho.
  • 2
    Sépii znovu omyjeme a nakrájíme i s chapadly na malé kousky.
  • 3
    V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli,přidáme k ní kousky masa a vše orestujeme dozlatova.
  • 4
    K orestovanému masu přidáme drobně pokrájený česnek, propranou rýži,
  • 5
    víno, sůl, pepř a barvivo z váčku. Vše promícháme, podlijeme 1-2 dl bílého vína a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby můžeme přilít trošku vody.
  • 6
    Černé rizoto servírujeme posypané strouhaným parmezánem a drobně pokrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.