Rizoto ze sépie
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůSépie
- 350gramůRýže loupaná
- 2decilitryVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyČesnek
- 1decilitrOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sépii omyjeme, odřežeme hlavu, kůži, vnitřnosti a sépiovou kost. To vyhodíme. Velmi opatrně vyjmeme váček s barvivem a odložíme ho.
- 2Sépii znovu omyjeme a nakrájíme i s chapadly na malé kousky.
- 3V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli,přidáme k ní kousky masa a vše orestujeme dozlatova.
- 4K orestovanému masu přidáme drobně pokrájený česnek, propranou rýži,
- 5víno, sůl, pepř a barvivo z váčku. Vše promícháme, podlijeme 1-2 dl bílého vína a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby můžeme přilít trošku vody.
- 6Černé rizoto servírujeme posypané strouhaným parmezánem a drobně pokrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.