Rösti s pečenou zeleninou
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 8kusůČesnek
- 900gramůBrambory
- 10gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 30gramůPesto
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 50mililitrůOlej kukuřičný
- 20mililitrůOcet ze šampaňského - Balsamic
- 20gramůMed včelí
- 1kusPaprika červená
- 2kusyCuketa
- 1kusFenykl čerstvý
- 300gramůRajčata
- 20gramůRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
37 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
11 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Ve velké míse smícháme olej, ocet a med. Přidáme papriku pokrájenou na čtvrtiny, cuketu na plátky, cibuli na čtvrtiny, fenykl, rajčata, česnek a rozmarýn. Zeleninu obalíme v marinádě a necháme 1 hodinu odležet.
- 2Brambory uvaříme, necháme zchladnout a nahrubo nastrouháme.
- 3Zeleninu kromě rajčat a česneku dáme s marinádou do pekáče a pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C cca 25 minut. Poté přidáme rajčata a česnek a pečeme dalších 15 minut, až je zelenina měkká.
- 4Brambory opepříme a vytvaruje 4 placky, které opékáme cca 6 minut z každé strany dozlatova.
- 5Zálivku připravíme z pesta, olivového oleje a vody. Veškeré ingredince promícháme. Na placky navršíme zeleninu a pokapeme zálivkou. Dochutíme solí, pepřem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.