Roláda z divoké kachny
110 min.
Ingredience
- 1200gramůKachna divoká
- 15gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 4gramyKoření Zvěřina
- 40gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 240gramůCibule
- 30gramůOkurky nakládané
- 50gramůSlanina vepřová
- 200gramůJátra vepřová
- 60gramůStrouhanka
- 30mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 1gramMajoránka
- 50gramůJíška hotová světlá
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 600gramůRýže dušená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
34 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vykuchanou a očištěnou kachnu nařízneme podél celé páteře a opatrně vykostíme. Dvě cibule nakrájíme nadrobno, třetí rozčtvrtíme, kyslelou okurku nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Vepřová játra se čtvrtkami cibule umeleme na masovém strojku.
- 2V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme jednu drobnou cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme umletá játra, krátce orestujeme a stáhneme z ohně. Přidáme strouhanku namočenou v mléce, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a důkladně promícháme. Vykoštěné maso rozložíme na stůl, osolíme, posypeme kořením na zvěřinu, potřeme játrovou nádivkou, zavineme do rolády, celou roládu zabalíme do olejem potřeného alobalu, vložíme do trouby a pečeme 45 až 50 minut.
- 3Roládu rozbalíme, v pekáčku na másle osmahneme druhou drobnou cibuli, přiložíme roládu, podlijeme troškou vývaru a dáme do trouby péct. Pečeme asi 15 minut, jen co se utvoří kůrčička na roládě. Dolijeme vývar, zahustíme světlou jíškou, zjemníme smetanou, přisypeme strouhanou okurku a ještě krátce povaříme.
- 4Roládu nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou z pekáčku a podáváme s dušenou rýží nebo knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.