Roláda z divoké kachny

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
34 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchanou a očištěnou kachnu nařízneme podél celé páteře a opatrně vykostíme. Dvě cibule nakrájíme nadrobno, třetí rozčtvrtíme, kyslelou okurku nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Vepřová játra se čtvrtkami cibule umeleme na masovém strojku.
  • 2
    V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme jednu drobnou cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme umletá játra, krátce orestujeme a stáhneme z ohně. Přidáme strouhanku namočenou v mléce, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a důkladně promícháme. Vykoštěné maso rozložíme na stůl, osolíme, posypeme kořením na zvěřinu, potřeme játrovou nádivkou, zavineme do rolády, celou roládu zabalíme do olejem potřeného alobalu, vložíme do trouby a pečeme 45 až 50 minut.
  • 3
    Roládu rozbalíme, v pekáčku na másle osmahneme druhou drobnou cibuli, přiložíme roládu, podlijeme troškou vývaru a dáme do trouby péct. Pečeme asi 15 minut, jen co se utvoří kůrčička na roládě. Dolijeme vývar, zahustíme světlou jíškou, zjemníme smetanou, přisypeme strouhanou okurku a ještě krátce povaříme.
  • 4
    Roládu nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou z pekáčku a podáváme s dušenou rýží nebo knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.