Roládky s ančovičkami
60 min.
Ingredience
- Náplň
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyAnčovičky konzervované
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMandle plátky
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceBazalka
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 6lžicMáslo čerstvé
- 4lžíceSýr Parmezán
- 3lžíceVoda pitná
- 3lžíceHořčice
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
42 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
162 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme mouku, přidáme nakrájené máslo a zapracujeme je ručně do mouky, dokud nezačne připomínat hrubou strouhanku. Vmícháme polovinu nastrouhaného parmezánu, špetku soli, asi 3 lžíce vody a hněteme, dokud nevznikne tuhé těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme na půl hodiny do chladničky.
- 2Zatím připravíme náplň - z ančoviček slijeme olej, necháme okapat, dáme do misky a přelijeme mlékem (zmírní chuť i aroma ančoviček). Necháme 10 minut odstát, mléko slijeme a na papírových utěrkách usušíme ančovičky, které nakrájíme nahrubo a s nakrájeným česnekem, petrželkou, bazalkou, citronovou šťávou, oloupanými praženými mandlemi a 2 lžícemi olivového oleje dáme do mixeru a mixujeme dohladka. Poté podle chuti vmícháme zbývající pepř a olej.
- 3Nyní vyndáme z chladničky těsto, rozválíme na velmi tenkou obdélníkovou placku asi 55x40 cm, potřeme připravenou směsí, dijonskou hořčicí a posypeme parmezánem. Placku svineme do tvaru dlouhé rolády, nakrájíme na cca 1 cm plátky, rozložíme na plech, necháváme mezery, protože při pečení nabudou.
- 4Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C a pečeme dozlatova asi 20 minut. Necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.